zentangle- en zendala's tekenen

Workshops en cursussen Zentangle tekenen starten in januari

Zentanglen is een methode om mooie abstracte tekeningen te creëren van herhalende patronen en lijnen. Het is leuk en ontspannend om te doen. Iedereen kan het. Het bevordert de concentratie en creativiteit en het zorgt voor een voldaan gevoel op artistiek gebied. Variatie op de zentangle is de zendala. Je werkt dan binnen de cirkel.

Neem deel aan een kennismakingsworkshop bij Atelier LB en verras jezelf!  

De workshop

Tijdens de workshop begin je met het tekenen van een basislijn. Vervolgens ga je de vlakken die zijn ontstaan invullen met verschillende patronen en lijnen. Alles wat je nodig hebt is papier, een potlood, verschillende fineliners en je eigen fantasie. Je kunt ook patronen kiezen uit De Zentangle Inspiratiemap die voor je klaar ligt om in te kijken en inspiratie op te doen. Zeker weten dat je versteld zult staan van jouw eerste Zentangle of Zendala! 

Zentangle wordt vaak gezien als een een methode die je helpt te ontspannen. Dat klopt, maar daarop ligt in de workshop zeker niet de nadruk. Plezier, creativiteit, inspiratie worden als vanzelf aangeboord. Eenmaal aan het tekenen, zul je merken dat je als snel uit je hoofd gaat en dat je mogelijke zorgen als vanzelf naar de achtergrond verdwijnen. Simpelweg omdat al je aandacht uitgaat naar de vormen, lijnen  en de patronen van je tekening. Dat geeft rust en ontspanning en je houdt er ook nog eens een mooi abstract kunstwerk aan over. Wie wil dat nou niet…

Zentangle= met aandacht tekenen = tot rust komen

Vele toepassingen mogelijk

Zentangle Inspired Art(ZIA) is op zentangele geïnspireerde kunst maken

Er zijn vele andere praktische toepassingen mogelijk. Zoals een leuk kustwerk om je woonkamer mee op te sieren,  een verjaardagskaart , een bedankbriefje of een kaartje bij een cadeau. Een Zentangle geeft jouw attentie voor iemand die je dierbaar is altijd een persoonlijk tintje.  

Nieuwe cursus Zentangle® start in September

Tijdens deze cursus ga je uitgebreid aan de slag met verschillende vormen en patronen en raak je bedreven in het ‘Zentanglen’.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur met maximaal vijf deelnemers.  De kosten zijn 125 euro inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers. Data nader overeen te komen. 

Nieuwe cursus tekenen en schilderen met gemengde technieken voor start in september

We werken naar aanleiding van een thema met verschillende materialen en technieken. Materialen waarmee we werken zijn o.a collagemateriaal, bijenwas, softpastel, oliepastel, oost-indischeinkt ecoline en acrylverf.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur met maximaal vijf deelnemers.  De kosten zijn 125 euro inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

 Contact en aanmelding: lisabloemen@gmail.com of bel met Lisa Bloemen als je nog vragen hebt of wilt overleggen: 06-14431663.

 Individueel tekenen met Lisa Bloemen

Je kunt ook kiezen voor een individueel traject bij Atelier LB. Lisa Bloemen biedt naast Zentangle®, ook diverse andere vormen van creatief & intuïtief tekenen en schilderen aan. Individueel tekenen is altijd ‘op maat. Samen kijken we naar jouw wensen op creatief vlak. Er kan dan, wanneer jij dat wenst, ook meer ruimte zijn voor een gesprek . Lisa Bloemen is gecertificeerd als Loopbaan- en Levenscoach. Neem contact op voor meer informatie via mail of telefoon.

Atelier LB vind je in de Zeeheldenbuurt, Utrecht Oost.